Free bet

Ett free bet är inte alltid så fritt som det låter. Det är en lite komplicerad sak, som kan fungera både som registrerings- och insättningsbonus, men på ett lite annat sätt. Ett free bet innebär att du får en viss summa, som du sedan kan betta för. Denna summa kan då inte delas upp, utan måste användas vid ett tillfälle. Om du sedan vinner, så räknas insatsen bort från vinsten, vilket gör att om oddset är lågt, tjänar du knappt någonting. Om du använder ett 25 kronors free bet på ett bet med oddset 1.1, vilket normalt innebär att du skulle få 27,50 tillbaka, så får du med ett free bet istället 27,50-25 = 2,50 i vinst. Det gör att det är lockande att spela på lite högre odds, för att maximera vinsten. Vilket ju innebär mycket högre chans att förlora…

Till skillnad från de flesta andra bonusar har free bets sedan inget omsättningskrav: vilket definitivt är en fördel. Det balanseras av, som nämnts ovan, att om oddset är lågt blir vinsten närmast obefintlig. För att verkligen tjäna pengar på ett free bet krävs lite djärvhet. Eller helt enkelt att du hittar en match med korkat satta odds, vilket ju händer då och då.

Den stora fördelen med free bets är bristen på omsättningskrav. Om du vinner med pengar du satsat från en registreringsbonus, så kan du ju inte ta ut dem i vinst, utan måste omsätta dem dussintals gånger först. Vinner du med ett free bet, så har du pengarna där direkt. På så sätt känns de som en mer rak och ärlig bonus. Det är dina pengar, direkt och utan krångel.

Hur stort ett free bet är varierar. Får du det som en registreringsbonus är det oftast inte så stort. Som insättningsbonus är det dock ofta matchningsprincipen som gäller, och storleken kan så vara aktningsvärd. Free bets har lite av en ”allt eller inget” natur: allt på ett kort, vilket definitivt har sin lockelse jämfört med mer traditionella bonusar.

Hos Betsson bland annat får du free bets lite då och då. Just nu kan du vinna bland annat gratisspel värda upp till hela 10.000 kr, vilket ger en ganska fin vinst. Vill du hitta liknande erbjudanden rekommenderar vi dig att du läser på dig om olika spelbolag. Det finns hundratals spelbolag och alla konkurrerar, vilket gör att en del fantastiska kampanjer och erbjudanden kommer upp jämt och ständigt. Läs på om några spelbolag idag och börja betta mot vinst!