Free bet

När man började med betting i Sverige så var det uteslutande Svenska Spel som hade hand om spelandet i landet. Några av anledningarna till detta var att staten ville kontrollera så att man inte spelade för mycket och därför riskerade att bli spelberoende. I början på 2000-talet var det däremot en revolution vi fick möta när flera spelbolag hoppade upp efter varandra. Det var dock inte i Sverige, eftersom det fortfarande var förbjudet. Däremot valde flera nystartade online spelbolag att registrera sin spellicens hos mindre länder runt om i världen. Det var också då gratis spel, så kallade Free bets började!

När spelbolagen väl drog igång så ville man försöka locka till sig nya spelare. Det gjorde man ofta med hjälp av att erbjuda sina nya spelare en välkomstbonus. En välkomstbonus fungerar genom att man får en bonus i procent av den insättningen man själv gjort. Ofta brukar bonusen vara på 100% vilket då gör att man får de dubbla av vad man satt in på sitt kort.

Fri spel blev konkurrenskraftigt

Idag är spelbranschen otroligt stort i världen och i synnerhet Sverige. Det finns flera hundra olika spelbolag som alla slåss om att just en ska bli deras nya kund. Nu mera har man därför utökat dessa bonusar så att spelbolagen ska kunna visa sin tacksamhet, samtidigt som man gör att spelaren får en chans att fylla på kontot lite grann. En typisk bonus inom casino kan vara att man får olika free spins. Dessa Free spins kan oftast användas på flera olika spel som spelbolaget erbjuder, man kan se Betsson som ett exempel. Dessutom kan man ibland få en extra summa insatt på kontot för att man ska kunna spela, trots att man i själv verket har spelat bort sina pengar. Detta är väldigt generöst och sker mer i undantagsfall.

Något som också blivit snabbt populärt hos spelbolagen att erbjuda sina spelare när det kommer till sport är att man ger dem något som så vackert kallas för ”free bets”. Ett free bet är något som långt ifrån alla spelbolag använder sig av. Det går till precis som det låter. Alltså att spelbolaget låter sin spelare så betta på en eller flera matcher. Spelaren väljer att satsa exempelvis 200 kronor till oddset 10 gånger pengarna. Om det skulle bli som så att vinsten går in så kan spelaren enkelt fylla på spelkassan med två tusen kronor. Skulle det däremot vara så att man förlorar så händer ingenting. Istället sätta sina pengar in på kontot igen, precis som om de aldrig hade använts.

Att spela gratis på odds

Att bli erbjuden ett free bet är något som rekommenderas starkt, eftersom det inte går att förlora på det. Om man vill spela gratis på odds så rekommenderas att man grundligt går igenom de olika spelbolagen som erbjuder gambling på nätet. Vissa etablerade spelbolag erbjuder exempelvis dessa riskfria spel. Oftast är dessa spel utan risk även omsättningsfria, vilket innebär att man vid vinst kan plocka ut pengarna direkt. Kanske den bästa bettingbonusen. Det finns ju givetvis en rad fördelar med att spela på ett free bet. Den absolut största anledningen är att man inte riskerar att förlora någonting under sitt spelande.

Dessutom kan man på så vis utmana sig själv lite extra genom att spela på en match som man annars inte hade vågat att spela på. När det är stora matcher i exempelvis Premier League så ökar därför även oddsen på lagen. Om den som läser inte känner igen sig alls i detta utbud av olika sorters spel så rekommenderas att man ögonblickligen går in på olika jämförelsesajter och läser igenom de olika spelbolagen. När man väl har gjort detta kommer man snabbt att inse att det finns otroligt många riskfria spel och möjligheter att spela gratis på odds.

Lycka till med spelandet och glöm inte att aldrig spela för pengar man inte har råd att förlora. Spela för att ha kul!