Hockeybetting

Att betta på hockey är otroligt spännande. Tempot är högt, spelet tufft och bettingmöjligheterna många. Under en händelserik match kan resultatet snabbt ändras, och därför kan liveodds garanterat höja spänningen ytterligare. Intresset är för ishockey är särskilt högt här i Norden, och detsamma gäller i Ryssland och Kanada. Därför erbjuder spelbolagen ofta riktigt bra upplägg och det finns möjlighet att spela på en rad olika marknader. Men vad ska man tänka på om för att komma igång med ishockeybetting? Vilka spelformer erbjuds? Och har maximerar man vinstchanserna? Det och en hel del annat erbjuds svaret på i den här hockeybetting-guiden.

Att komma igånghockey

Vad behöver man då veta för att komma igång med att betta på hockey? Faktum är att det inte är så svårt, det finns nämligen flera spelformer att välja bland. Som i alla andra former av betting är det en god idé att alltid ha koll på statsitken och försöker skaffa sig en bild av lagen som möts.

  • Singel

Den enklaste och vanligaste formen av betting är en singel. Det innebär att man helt enkelt väljer en match och lägger en summa på vinnaren.

  • Kombinationsspel

Då det gäller kombinationsspel finns det möjlighet att mixa och blanda olika bets. Det betyder att flera bets kan kombineras och tillsammans skapa ett större bet. Utmaningen är större, spelaren kan satsa på vilket lag som kommer att vinna men även vilken spelare som kommer att göra flest mål och på samma gång spela på vilket lag som kommer vinna hela turneringen. För att kamma hem vinsten måste samtliga bets gå hem.

  • Systemspel

En annan typ av spel är så kallade systemspel. Denna spelform innebär att man spelar på flera matcher eller kanske sätter ett bet som löper genom hela säsongen.

Så fungerar livebetting

Det är även möjligt att spela under pågående match. Detta handlar alltså om så kallad livebetting, något som garanterat är riktigt spännande. Här gäller det att i förväg analysera matchen och lägga bets under pågående speltid. Vem kommer till exempel att göra nästa mål?

Det flesta spelbolag har en egen sektion för just live odds, eller live bet som det också kallas. Där kan man hitta alla spel som är tillgängliga för livespel just nu. Man kan även se hur oddsen är satta, för att på så sätt välja vilken marknad som man vill gå in på.

Vilka spelformer erbjuds då inom livebetting? Det är så klart möjligt att spela på sedvanliga 1X2, men det finns även en hel del andra spännande spel.

Det är möjligt att till exempel satsa på vilket lag som vinner en viss spelperiod. Under/Över är också populärt.

Här gäller det helt enkelt att tippa hur många mål det kommer att bli total under matchen. Inom just ishockey är det vanligt att siffra är satt till 5,5. Då man spelar på den här spelformen bettar man alltså på om antalet mål kommer att bli över eller under 5,5 under full tid. Det är så klart även möjligt att betta på slutresultat, men även under vilken period som flest mål kommer att göras.

En annan spännande spelform är ”Första lag att göra mål”. Här gäller det alltså att avgöra vilket av lagen som sätter pucken i korgen först. ”Sista laget att göra mål” höjer spänningen i slutet av matchen. Vilket av lagen kommer att göra det sista målet innan slutsignalen ljuder?

Strategier för hockeybetting

Med rätt kunskap ökar chanserna att ett bet blir vinnande. Ett tips för den som ska betta är att försöka hålla koll på nyckelspelarna. Hur ser dagsformen ut? Finns det några skador? Vidare är det så klart bra att kika på hur statistik i tidigare möten. Det är dessutom viktigt att tänka på att tempot är högt i hockey. Matcherna kommer tätt och det kan också påverka resultatet

Det är så klart möjligt att hitta en hel del bra information online. I olika spelforum ges inte bara tips, man kan även hitta analyser om enskilda spelare.

Bästa spelbolaget?

Det finns i dag mängder av spelbolag som erbjuder betting på ishockey. Det är alltid en bra idé att jämföra bolagen för att se var man hittar bästa utbud och mest spännande live odds. Något som kan vara bra att komma ihåg är att man dessutom ofta ges chansen att plocka hem en bonus av något slag då man registrerar sig som ny medlem. Betting erbjuds på de flesta plattformar. Många spelbolag har särskilda appar och man ska spela på datorn , mobilen eller surfplattan.

Betting på NHL

Spel erbjuds i mängder av ligor. Man kan betta på allt från Elitserien till NHL.

Då det gäller NHL erbjuds bland annat följande spel:

  • Moneyline. Betta på vinnande lag.
  • Handikapp. Används då ett lag är storfavorit.
  • Totala mål. Hur många mål kommer matchen att bjuda på?
  • Totalt antal mål (övertidsspel). Även här räknas antal mål, men även övertid räknas in.

Självfallet erbjuds även spel i samnband med de stora mästerskapen. Så varför inte betta på att Tre kronor kommer plocka hem VM-bucklan?