Insättningsbonus

Detta är den huvudsakliga bonusen, både vad gäller betting och andra sorters spelsajter. Den marknadsförs ofta hårt av sajten ifråga, och kan vara obegripligt hög. Till skillnad från registreringsbonusen ställer den dock aktiva krav på motprestation från din sida.

Insättningsbonusen fungerar vanligen så att din första insättning matchas till 100%, upp till ett visst maxbelopp. Vanligtvis är detta runt tusen kronor, så att om du sätter in en tusing, så har du plötsligt två att spela för. Vissa sajter erbjuder dock extremt mycket högre insättningsbonusar, på upp till tiotusen kronor. Och som vanligt finns djävulen i detaljerna. Omsättningskravet gör att det, i genomsnitt, inte är någon risk för bettingsajten. Ju högre bonus, desto större omsättningskrav. Och ju mer man måste omsätta sin bonus innan man kan ta ut eventuell vinst, desto större risk att det inte blir någon vinst i slutändan. Detta gäller dock i genomsnitt: skickliga spelare, eller helt enkelt någon som har tur, kan givetvis förvandla bonusen till ren vinst.

Insättningsbonusen förekommer inte enbart vid den första insättningen. Vanligt är också att en del senare insättningar också får en viss insättningsbonus, dock oftare med en lägre procent. En del spelsajter erbjuder till och med insättningsbonus på alla insättningar som görs, vilket givetvis låter oerhört lockande.

Men håll omsättningskravet i åtanke. För att kunna avgöra vilken insättningsbonus som är bäst, kan man inte enbart se till själva summan. Ett lågt omsättningskrav är, i princip, alltid att föredra. Insättningsbonusen är tänkt att locka, och ge möjlighet till mer spelande: om den genomsnittlige spelaren faktiskt kunde omvandla den till ren vinst, skulle den inte existera. Det är det förhållningssättet man måste ha: man får lite extra spelande, och möjligheten till extra vinster. Den som ger sig ut på bonusjakt, i tron att hon ska kunna utnyttja dem för att tjäna pengar blir ofta besviken. Och är det inte lite bakvänt? Det är ju bettingen vi ska bli rika på: inte bonusarna.